Lokacija

Lokacija

Hostel Novak leži v prestolnici Dolenjske, od starega mestnega jedra je oddaljen le 2 kilometra. V bližini se nahajajo tovarna Revoz, Krka, TPV… V okolici se turist lahko sprehodi po številnih tematskih poteh, ki se vijejo vse od Krkinega okljuka in nazaj.

Smo odlično izhodišče za tranzitne goste, ki svojo pot nadaljujejo na Hrvaško, v Avstrijo, Nemčijo… Ponujamo možnost storitev pranja v naši avtopralnici in Vam tako omogočamo brezskrbno nadaljevanje poti.

Turistu, željnemu raziskovanja je v bližini na voljo Machova učna pot in tri kilometre oddaljeni grad Otočec, edini vodni grad v Evropi, kot tudi grad Struga. Svoje raziskovanje lahko obiskovalec popestri z ogledom starega mestnega jedra, kjer se nahaja pisana paleta kulturnih in naravnih znamenitosti, ali pa obišče Dolenjski muzej. Gostom željnim počitka so na voljo Šmarješke, ali Dolenjske toplice, s ponudbo wellnessa in sveta savn, kot tudi naravne, idilične Klevevške toplice.

Poleg hostla se nahajajo dve restavraciji, kjer se lahko gostje okrepčajo s ponudbo kosil ali svoje brbončice razvajajo ob okušanju tradicionalne dolenjske kulinarike.

Zaradi možnosti nudenja parkirnih prostorov za avtobuse, smo primerni tudi za večje skupine. Nudimo tudi parkirišča za tovornjake.

V kolikor se zadržujete na področju Novega mesta, ali v okolici, toplo vabljeni k nam.